donderdag 14 juni 2012

Hoog tijd om het over een andere boeg te gooien! De kleren die ik maak kunnen jullie wel in www.mamalore.nl bekijken...Daar ga ik jullie niet mee vermoeien (ach heel soms dan vooruit)...

Hier wil het het hebben over ...Weet je nog? Gewoon omdat nostalgie zo'n fijn gevoel geeft...Of is het toch een midlife crisis? Nou dan heet het dus gewoon therapie.

Weet je nog?
De traktaties die je vroeger trakteerde op school...Liep je weer met je bananenboten te sjouwen over het schoolplein...
Ik zie nu eigenlijk alleen maar voorgebakken muffins (ja wel zelf gedecoreerd..poeh poeh) en zakken snoep (op wonderbaarlijke wijze altijd met plastic speelgoed) voorbijkomen.. Waarom zijn die knderen toch zo druk..Heb werkelijk geen idee ;-) Waar is de tijd gebleven van appelvrouwtjes, bananenbootjes en fruitauto's? Of kun je je daar als kleuter niet meer mee vertonen tegenwoordig?
Tijd om een retro trend te zetten!

Voor al die moeders die zich geen raad weten bij een verjaardag en wel iets creatief iets anders iets beters iets leukers willen ...vandaag deze (altijd makkelijke!) Weet je nog tip: appelvrouwtjes  en fruitautootjes. Wel even alvast excuses voor de slechte foto's.. Er komen echt snel nieuwe.

Weet je nog: Appelvrouwtjes

Neem een lekker appeltje, vouw een servetje in een driehoek als hoofddoekje over de appel. Pak een aardappelschilmesje en pulk 3 gaatjes in een soort driehoek uit de appel, hier stop je krentjes in als ogen en een neus! Gezellig allemaal samen in een mandje en voila klaar is je traktatie!
Variatie: gebruik mandarijntjes...de zogenaamde mandarijnenvrouwtjesWeet je nog: Fruitautootjes
Snij een appel (met schil) in partjes van ca. 2 cm. Dit is de basis van de auto. Neem nu 2 druiven en snijdt deze door de midden. Bevestig deze met een sateprikker onderaan (waar dus geen schil zit) van de auto als wielen! En voila...alweer klaar!
variatie: neem een komkommer of banaan als basis.


 Weet je nog....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten